CORUL DE COPII UNISON: Cadetii cu varste cuprinse intre 6 si 11 ani, formeaza grupa cu cei mai tineri si energici membrii ai Corului Unison. Sunt copii talentati, cu voci curate clare si cu un auz muzical bun, care fac primii pasi in arta muzicala, si care indrumati cu pasiune de mentorul lor, George Dumitrascu, se pregatesc pentru un viitor de exceptie in lumea muzicii. In ochii acestor micuti se citeste bucuria de a canta impreuna si de a fi indrumati de un om de exceptie. Animati de dorinta de a performa si de a fi cat mai buni, juniorii cei mai constiinciosi urmeaza sa faca tranzitia catre Seniori. Acestora li se pot alatura, dupa preselectie, si alti copii cu varste intre 11 – 12 ani. Satisfactia si veselia acestor copii, indrumati de indragitul George Dumitrascu incanta orice om care are privilegiu sa-i vada si sa-i auda cantand. Corul de Copii Unison. Seniorii 12/13 ani – 17 ani, se remarca prin spectacole de exceptie, in care au reprezentatii inedite, imbinand muzica-intr- o maniera exceptionala -cu o coregrafie demna de toata admiratia cu un repertoriu complex, Lucrarile muzicale se diversifica, complexitatea si dificultatea interpretarii creste, iar performanta este asigurata de un studiu mai aprofundat. Dupa ce au trecut prin scoala cadetilor, cei mai talentati si harnici mici coristi vor trece la etapa urmatoare, cea a Juniorilor. De asemenea sunt asteptati copii pasionati de muzica si talentati, cu varste cuprinse intre 10/11 – 12/13 ani, chiar daca nu au fost cadeti ai Corului de Copii Unison, dar isi doresc sa devina membri ai acestei grupe corale. In aceasta etapa studiul este mai intens, notiunile si tehnica muzicala devin mai complexe, iar piesele muzicale sunt alese de dirijorul George Dumitrascu, si perfect adaptate la varsta si capacitatea copiilor. Sunt copii fericiti, iar incantarea lor este de-a dreptul molipsitoare
CORUL UNISON ofera copiilor si tinerilor oportunitati de instruire si performanta de muzica corala exceptionala, care favorizeaza creativitatea, dezvoltarea personala si cresterea sociala. Toata lumea ar trebui sa aiba ocazia sa experimenteze bucuriile si beneficiile cantarii intr-un cor! Muzica ne poate ajuta sa intelegem diferentele noastre, sa conectam oamenii din toate mediile si sa descoperim ce inseamna sa fii uman. Provocarea si invatarea aduc cele mai bune bucurii si beneficii ale cantarii corale. Intr-o echipa minunata in care experimenteaza pe langa arta muzicii corale, disciplina, joaca si distractia, copiii cresc alaturi de Unison si traiesc satisfactia succesului, vrajind cu glasurile lor, mii si mii de suflete si minti ale publicului, an de an. Nimeni nu ar rata un concert al Corului Unison, nimeni nu ar pierde un astfel de eveniment, un astfel de moment care inalta suflete, care aduce zambete, care brazdeaza obraji cu lacrimi de fericire si umple inimi cu emotii frumoase.
Unison s-a maturizat si se perfectioneaza continuu, azi desfasurandu-si activitatea intr-o frumoasa locatie din Centrul Nou al Brasovului in sala studio UNISON, sala de repetitie cu o suprafata de 230 m.p. A devenit in timp un motiv de mandrie pentru Brasov, corul fiind invitat sa cante in cadrul unor festivaluri renumite din Romania, dar si in cadrul unor evenimente muzicale de exceptie din Europa, de fiecare data revenind acasa cu premii si trofee ravnite de sute de alti artisti internationali. Concertele si spectacolele noastre ofera sansa copiilor sa prezinte repertoriul studiat, sa apara in fata publicului, sa ofere o valoare comunitatii si sa insufle un sentiment de bucurie in realizarea si satisfactie. George Dumitrascu parintele Corului Unison - un veritabil talent, indragostit de muzica, un om care a ales pentru el o copilarie muzicala, o adolescenta printre portative, o tinerete plina de note muzicale si inevitabil o viata dedicata muzicii si descoperirii de fragede talente.
CORUL DE COPII UNISON este un suflet nascut dintr-o pasiune pentru muzica, Corul a fost infiintat oficial pe 8 decembrie 2001, la Brasov! Dupa infiintarea Corului de Copii Unison, George Dumitrascu s-a dedicat trup si suflet acestei activitati, alocand tot timpul acestei adevarate pasiuni pentru muzica si petrecandu-si marea majoritate a timpului antrenand si perfectionand copii talentati. Fiecare copil din Corul Unison ar spune despre echipa sa: „Noi suntem cei care cantam poezia; cei care armonizeaza sacrul in versuri cu divinul in muzica. Credem in pasiunea noastra, ne conturam visele frumoase, apoi ne implinim sub indrumarea calda a omului fara varsta, George Dumitrascu. Turneele nationale si internationale intensifica experienta corala. Turneele inspira si ii motiveaza pe coristi sa studieze sa se implice, rasplatindu-i cu o oportunitate de invatare experientiala de a observa si de a colabora cu alte coruri de nivel inalt. Cuvantul care defineste eficienta in echipa este „armonie”! Corul de Copii Unison este impartit in trei categorii: cadetii cu varste cuprinse intre 6 si 9 ani, juniorii cu varste cuprinse intre 10 si 11 ani si seniorii, copii cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani. Dupa o perioada semnificativa de munca si daruire, recunostinta nu a intarziat sa apara, si astfel, de-a lungul timpului, pe parcursul anilor a primit nenumarate premii si distinctii.
CORUL UNISON TRANSILVANIA CORUL UNISON TRANSILVANIA (Unison Stars)) a fost infiintat la Brasov - Romania, in 2013 de maestrul George Dumitrascu. Corul interpreteaza un repertoriu bogat de lucrari muzicale corale romanesti autentice din folclorul tarii, aranjamente corale, cantece corale din toate zonele geografice ale tarii. Costumele populare pe care cantaretii le poarta cu multa mandrie reprezinta diferite zone geografice din Romania, unele costume populare au chiar 100 de ani. Momentele artistice muzicale sunt insotite de coregrafii si elemente artistice care reflecta traditiile romanesti. Echipa este unica, provenind din domenii precum inginerie, medicina, contabilitate, constructii, arta, cultura, management, educatie, IT, alaturandu-se Corului Unison Transilvania! Corul are o energie fantastica si transmite prin vocile si prezenta sa o vibratie aparte tuturor celor care le asculta. Cu un repertoriu muzical bogat, participa la numeroase spectacole si concerte, au fost semifinalisti ai emisiunii Romanii au talent si reprezinta cu succes brandul Unison, fiind rasplatiti cu cascade de aplauze din partea publicului care ii apreciaza cu adevarat.