„Când aud copiii cântând, îmi aduc aminte de ce m-am născut!”

Membru Onorific în Consiliul Artistic al World Peace Choral Festival Viena George Dumitrașcu s-a născut pe data de 14 aprilie 1976 la Constanța și așa cum mărturisește chiar el, de mic copil a simțit atracția irezistibilă a muzicii.

„Inca din copilărie de la vârsta de 4 ani am descoperit magia sunetelor și bucuria de a cânta. Părinții au fost cei care și-au dat seama de înclinația mea pentru muzică, ei au fost cei care m-au încurajat și m-au susținut cu toate resursele lor de-a lungul timpului.

Am crescut cultivindu-mi în permanență dragostea pentru artă, ascultând muzică, mergând la operă, la balet și la teatru alături de familia mea.

Inițial am studiat pianul pentru ca în timp să descopăr că sufletul meu vibra într-un mod cu totul și cu totul special pentru artă vocală, corală și pentru operă. Am dezvoltat o pasiune pentru acest gen de artă iar mai apoi pasiunea, studiul și munca susținută au generat în timp posibilitatea materializării universului meu lăuntric .”

George Dumitrașcu este un nume de care mulți brașoveni au auzit: de la cei mai mici la cei mai mari.

Născut cu patru decenii în urmă în Constanța, “maestrul George Dumitrascu” cum este apelat de cei din jur, este omul fără varstă. Filosofia sa fată de arta muzicală în care excelează este cea inspirată de cuvintele lui Platon: “Muzica oferă un suflet Universului, aripi minții, zbor imaginației și viată oricui, indiferent de varstă”… și când vine vorba de varstă, el este cel mai indreptătit să facă referire la aceasta deoarece mai micii săi coriști au vârste fragede însă cu timpul, maturizandu-se și devenind talente recunoscute pe scenă, atât ca membrii ai Corului cât și ca soliști. Manager general al Corului Unison de peste 15 ani, dirijor recunoscut de însuși Consiliul Artistic al World Peace Choral Festival Viena prin titulatura de Membru Onorific, președinte al Asociației George Dumitrascu, membru în jurii internaționale, profesor de canto, omul George Dumitrașcu este simplu în aparentă dar complex în esentă.

Compozitor de muzică clasică, personalitatea sa se dezvăluie prin liniile melodice fie antrenante, fie melancolice, toate purtând amprenta trăirilor sale lăuntrice. Iubește viața în toate aspectele ei, experiențele inerente ale vieții cotidiene îi întregesc pasiunea de a continua în perfecționarea sa personală, făcandu-l un om sensibil dar logic, calm dar și vulcanic, indulgent dar și exigent. Toate acestea fac să transpară dorința sa de a-i îndruma pe copiii, adolescenții și adulții cu care lucrează să simtă pasiunea fată de artă, directionandu-i spre performantă.

A studiat arta vocală – canto la Conservatorul de Muzică din Brașov. S-a îndrăgostit iremediabil de orașul Brașov și a ales încă din anul 1995 să rămână să locuiască și să muncească aici.

Recunoscut că un abil descoperitor al talentului vocal atât la copii cât și la adulți, dirijor și profesor de canto, George Dumitrascu se dedică de peste 14 ani cu răbdare, muncă susținută, și o continuă pasiune pentru arta vocală și corală.

A predat muzică în învățământ (gimnaziu) și a dirijat coruri de biserică, compune și armonizează lucrări muzicale pentru corurile de copii, produce și regizează spectacole și concerte pe scenă Operei, Teatrului Dramatic și Sălii Sporturilor din Brașov. Din anul 2001 dirijează și îndruma copii și tineri din Corul de Copii Unison iar în anul 2013 înființează la Brașov și Corul Unison Stars. Peste 200 de membri reuniți sub numele UNISON studiază muzică și se dăruiesc cu tot sufletul pasiunii lor pentru muzică împreună cu mentorul lor – George Dumitrașcu.

Corul de Copii Unison alături de George Dumitrașcu este invitat să concerteze pe scene din Italia –Tivoli, Roma / Grecia – Aspropyrgos, Atena / Franța – Guebwiller, Macedonia – Ohrid, Rusia – St. Petersburg, Bulgaria – Albena și Austria – Viena, locuri unde este apreciat și onorat cu premii și distincții.

Astfel, în Bulgaria corul obține un frumos și binemeritat premiu I și Medalia de Onoare a Festivalului iar în Austria, la Viena, corul Unison este invitat să cânte în faimoasa sală de concerte Musikverein, obținând distincțiile: diplomă “Ingeri pentru Pace – Vocile Lumii”, Honorary Cetificate World Peace Choral Festival, diplomă “Excelent Dirijor”, diplomă “Excelent Cor”, Certificate to the Member of the Artistic Advisory Board of the World Peace Choral Festival”, Trofeul Festivalului WPCF – Viena iar în anul 2017 Corul de Copii Unison obține Trofeul Festivalului The World Peace Choral Festival, iar maestrul George Dumitrașcu este invitat să susțină și să dirijeze corurile invitate la festival.

De asemenea, George Dumitrașcu, în calitatea sa de profesor de canto și dirijor, este invitat să participe ca membru în juriile internaționale din Malta – 2014, Slovenia – 2014, Malta – 2015, precum și la diverse festivaluri de muzică ușoară pentru copii și tineret din România la Ploiești și Constanța.

Copyright © 2019 UNISON ® Copyright © 2019 PFA Dumitrascu George Toate drepturile rezervate All rights reserved